Izbori
Foto: AP/Denes Erdos (STR)

Ovo su šesti direktni predsednički izbori od sticanja nezavisnosti Slovačke, navodi agencija TASR. Građani biraju između dva kandidata koji su prošli u drugi krug - Ivana Korčoka i Petera Pelegrinija.

Oni koji su zbog zdravstvenog stanja u nemogućnosti da lično izađu na biračka mesta, na primer nepokretni ili starije osobe sa invaliditetom, mogu da zatraže od biračke komisije da im omogući glasanje od kuće.

Raspoređen je i veći broj policajaca koji će nastojati da izbori prođu u mirnoj atmosferi. Prema proceni slovačkog Zavoda za statistiku, više od 4,33 miliona ljudi ima pravo glasa u drugom krugu predsedničkih izbora u Slovačkoj i svoj glas mogu da daju na 5.938 biračkih mesta.

Prebrojavanje glasova počeće nakon zatvaranja biračkih mesta, a Zavod za statistiku će objaviti preliminarne rezultate na svojoj internet stranici. Zvaničan ishod izbora trebalo bi da bude objavljen u nedelju, 7. aprila, nakon što Državna komisija za izbore i nadzor nad finansiranjem političkih partija da saglasnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading