Slon ubio ženu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Grupa od sedmoro ljudi, šest turista i vodič, krenula je u subotu na safari iz kampa Lufupa. Oko 09.30 po lokalnom vremenu njihovo vozilo "neočekivano" je napala životinja.

Pojavio se snimak koji prikazuje zastrašujući trenutak kada slon juri za grupom turista. Vozilo sa turistima naglo se zaustavilo i u poslednjim sekundama snimka vidi se slon kako se približava. Vodič je počeo da viče: "Hej, hej, hej, hej!"

"Teren i vegetacija blokirali put"

Tokom napada čulo se kako ljudi vrište. Slon je na kraju prevrnuo vozilo.

Druga turistkinja je zbog zadobijenih povreda hitno prebačena u privatnu medicinsku ustanovu, dok su ostali turisti dobili pomoć zbog lakših povreda, piše "Skaj njuz".

- Ovo je tragičan događaj i izražavamo najdublje saučešće porodici turistkinje koja je preminula. Takođe želimo da pružimo podršku drugim turistima i vodiču koji su uključeni u ovaj uznemirujući incident - rekao je Kit Vinsent, izvršni direktor "Wildernessa", kompanije koja organizuje safarije.

Vinsent je objasnio kako se vozilo zaustavilo jer su "teren i vegetacija bili takvi da su vodiču blokirali put te nije mogao dovoljno brzo da skloni vozilo".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading