rotacija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Naoružana policija u Južnoafričkoj Republici ubila je devet članova brutalne bande osumnjičene za silovanje devojke pred njenom majkom koja je tom prilikom vrištala vrištala.

Brza pravda je podeljena kada je elitnoj jedinici naređeno da pronađe jedanaest muškaraca koji su svoju žrtvu izložili tako mučnom zlostavljanju, prenosi britanski medij.

Veruje se da ova nemilosrdna banda sa sedištem u blizini Durbana, u provinciji Kvazulu-Natal, stoji iza niza teških zločina, uključujući ubistvo i oružanu pljačku.

A kada su se pojavili šokantni detalji od majke izmučene devojke koja je više puta silovana tokom pljačke kuće, banda je bila meta policije.

Policajci su bili mobilisani kada je stigla dojava da banda planira napad na rivalskog šefa. Jedinica je ostavljena blizu kuće identifikovane kao štab bande u Desaiju, ali je greškom u mraku opkolila pogrešnu adresu.

Članovi bande opazili su policiju i otvorili vatru na policijsku jedinicu koja je odmah reagovala i za nekoliko minuta je devet članova bande ležalo mrtvo. Policija traga za dvojicom poznatih preostalih članova koji su ili pobegli ili nisu bili prisutni i prenela je vest žrtvi silovanja i njenoj majci.

Portparol policije, pukovnik Robert Netšiunda, rekao je: „Pokrajinski tim nasrnuo je na bandu u sredu u ranim jutarnjim satima. Osumnjičeni su bili na našem radaru za teške i nasilne zločine, ali su potom navodno silovali mladu devojku i naterali njenu majku da to gleda tokom pljačke kuće. Pucnjava se dogodila kada smo dobili obaveštajne podatke da je banda planirala da izvrši napad na rivala, tako da je brzo napravljen akcioni plan. Devet članova bande je ubijeno, a do sada su kod njih pronađena tri komada vatrenog oružja, a potraga za dvojicom osumnjičenih je u toku.

Pukovnik Netšiunda je potvrdio da su prišli pogrešnoj kući, ali je rekao: „Naš tim je taktički uzvratio i neutralisao pretnju bez povređenih policajaca“.

Jedinica je takođe bila u akciji u Durbanu prošle nedelje kada je poslata na adresu gde je navodno bila sakrivena banda tražena zbog niza ubistava.

Grupa je otvorila vatru, a policija je uzvratila ubivši četvoricu osumnjičenih unutra. Južnoafrička policija trenutno vodi rat protiv bandi koje vode smrtonosnu bitku za teritoriju i kontrolu tržišta droge, alkohola i prostitucije.

Svakog dana u Južnoj Africi se u proseku dogodi 75 ubistava i 120 silovanja uglavnom između rivalskih bandi iu siromašnim oblastima gde se policija retko upušta, prenosi britanski "Miror".

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading