"MENJA SVOJE MIŠLJENJE NA POLA DANA" Zaharova potkačila Makrona, "niko ne shvata šta govori i zbog čega"
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

- Ako čovek govori o tome da je potrebno boriti se protiv terorizma i da je spreman da aktivira napore u tom pravcu, kako je moguće da istog tog dana ili sledećeg dana izjavljuje o pružanju još veće ne samo humanitarne već i vojne pomoći kijevskom režimu? Odnosno, da daje onima koji su već izvršili terorističke napade da i dalje imaju tehničku mogućnost da ih izvršavaju - rekla je Zaharova.

Ona je izjavila da Makron menja svoje mišljenje „na pola dana, tako da niko u njegovom bliskom okruženju ne shvata šta govori i zbog čega“.

Foto: Shutterstock

 

 

- Što se tiče poziva na saradnju u tom pravcu – ko ga je, uopšte, blokirao? To nismo bili mi, to je bilo rusofobno krilo NATO-a. Čak neću ni reći da su to NATO zemlje, jer i one same pate zbog toga. One nemaju mogućnost da razmenjuju podatke i da se konsultuju - dodala je Zaharova.

Pojasnila je da se takva raspoloženja u okviru NATO-a potpiruju iz Vašingtona i Londona, čije vlasti imaju mogućnost da utiču na donošenje odluka u Evropskoj uniji.

Ranije je Makron predložio Rusiji jaču saradnju u borbi protiv terorizma nakon terorističkog napada na „Krokus siti hol“.

Zaharova je komentarisala tu izjavu francuskog predsednika i navela da rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije dobilo konkretan predlog Francuske o antiterorističkoj saradnji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading