"TRAGOVI VODE KA UKRAJINSKIM OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA" Patrušev: Dobro poznato da kijevski režim kontrolišu SAD
Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/K

On je istakao da ukrajinska vojska i NATO više ništa ne mogu da urade na bojnom polju i protivnik iz nemoći sve češće pribegava terorističkim metodama.

- Pokušavaju da nam nametnu verziju da teroristički akt nije počinio kijevski režim, nego pristalice radikalne islamske ideologije, možda članovi avganistanskog ogranka DAEŠ-a* (međunarodna teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji) - rekao je Patrušev u Astani na XIX godišnjem sastanku sekretara saveta državne bezbednosti članica ŠOS.

Međutim, kako je dodao, mnogo je važnije da se brzo utvrdi ko je naručilac i sponzor tog gnusnog zločina.

- Njegovi tragovi vode ka ukrajinskim obaveštajnim službama. Ali svima je dobro poznato da kijevski režim nije nezavistan i da je u potpunosti pod kontrolom SAD -a - istakao je Patrušev.

On je podsetio da su „zločinci koji su počinili masovno ubistvo u 'Krokusu', kao i njihovi saučesnici, uhapšeni prilikom pokušaja da stignu do ruske državne granice, gde im je sa ukrajinske strane pripreman 'prozor' za prelazak“.

- Značajno je i to što je Zapad, odmah nakon što su stigle informacije o terorističkom napadu u 'Krokusu', odmah aktivno počeo da promoviše tezu o tome da Ukrajina nije umešana u taj zločin - zaključio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading