Riši Sunak
Foto: AP/Stefan Rousseau (POOL)

Sunak je rekao da je ''šokiran i tužan'' tim ubistvima i istakao da britanska vlada radi na tome da se što pre saznaju svi detalji, prenosi Rojters.

- Tražimo od Izraela da hitno istaži šta se dogodilo, jer očigledno ima pitanja na koje treba odgovoriti - naveo je on.

On je ocenio da humanitarni radnici ''obavljaju fantastičan posao'' kako bi se ublažile patnje civila u Pojasu Gaze.

- Treba im dozvoliti da svoj posao obavljaju nesmetano. I na Izraelu je da se postara da im se to omogući - rekao je Sunak.

Prethodno je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao da je Britanija zatražila od Izraela da sprovede istragu i pruži ''potpuno i transparentno objašnjenje onoga što se dogodilo''.

Organizacija Svetska centralna kuhinja saopštila je ranije danas da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha koje su stigle nekoliko sati ranije, kao i da organizacija obustavlja rad u regionu. Prema pisanju medija, među poginulima se nalaze palestinski vozač i humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.

@alo_portal KAKO MEDIJI SAZNAJU: Ovo je majka male Danke guglala pre i posle nestanka devojčice! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fypシ #dankailic #bor #viraltiktok #amberalert ♬ Action Music(853437) - Pavel

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading