POLICIJSKA AKCIJA "SPARTAKUS": Banjalučke lekare terete za lažiranje medicinske dokumentacije
Foto: Alo/Aloonline.ba

Njih terete da su izvršili krivična dela pomoć počiniocu posle učinjenog krivičnog dela, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izveštaj je podnela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

"Za navedena lica postoji osnov sumnje da su u periodu od  februara 2020. godine do 30. decembra 2021. godine, izvršila navedena krivična dela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci", navedeno je u saopštenju.

Kako nezvanično saznajemo u pitanju su lekari, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.

Podsećamo, kako su ranije pisale "Nezavisne novine", u akciji "Spartakus" početkom februara ove godine uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banjaluka, te Zvorničanin Bojan Đokić i Strahinja Pandurović iz Pala.

"Tokom realizacije navedene akcije na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prevoznih sredstava i lica lišenih slobode", naveli su iz MUP-a Srpske.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske tada je Tužilaštvu BiH podnela Izveštaj protiv ukupno deset lica zbog izvršenih krivičnih dela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela i krivičnim delom davanje dara ili drugih oblika koristi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading