bajden
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U intervjuu za Si-En-En, Kenedi je rekao da je Bajden "koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora", aludirajući na slučaj pred Vrhovnim sudom koji bi mogao da utiče na nivo kontakta između vladinih zvaničnika i kompanija društvenih medija u vezi sa uklanjanjem sadržaja.

Prošlog meseca većina sudija Vrhovnog suda oprezno je i "u rukavicama" aludirala da je Bajdenova administracija nezakonito naložila platformama društvenih medija da uklone problematične sadržaje.

- Mogu da iznesem argument da je predsednik Bajden mnogo veća pretnja demokratiji, a razlog za to je što je predsednik Bajden prvi kandidat u istoriji, prvi predsednik u istoriji, koji je koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora... da cenzuriše svog protivnika. Mogu to da kažem jer sam upravo dobio slučaj na saveznom apelacionom sudu, a sada i pred Vrhovnim sudom, što pokazuje da je počeo da cenzuriše - rekao je Kenedi ne objasnivši o kom slučaju je reč.

Demokratski nacionalni komitet osudio je Kenedijevu izjavu i optužio ga za širenje teorija zavere po društvenim mrežama.

- Robert F. Kenedi Mlađi je ozbiljno rekao da je Džo Bajden veća pretnja demokratiji od Donalda Trampa jer mu je zabranjeno da forsira teorije zavere na Internetu - navela je viša savetnica DNK Meri Bet Kejhil.

- Nema poređenja sa sazivanjem rulje na Kapitol i obećanjem da ćete biti diktator od prvog dana - dodala je ona aludirajući na Trampa.

Dok se Bajdenovi saveznici plaše da bi Kenedi mogao da izvuče glasove i pomogne Trampu da se vrati u Belu kuću, nekoliko članova Kenedijeve porodice glasno je podržalo Bajdena i kritikovalo RFK Mlađeg. Kenedi, kao i Tramp navodi da su prethodni predsednički izbori pokradeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading