Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Pojedini ruski vojni kanali na Telegramu objavili su užasavajući snimak na kome se navodno vidi kako FAB-1500 pogađa objekat sa ukrajinskim snagama kod Časiv Jara.

Za sada nije poznato kad je nastao snimak.

Telegram kanal "Operacija Z" navodi da ruske desantne snage nastavljaju da se probijaju ka Časov Jaru i da se nalaze na 650 metara od strateški važnog grada.

- Nastupajući iz Artjomovska, 98. vazdušno-desantna divizija Ivanovo uspešno napreduje, razbijajući snage Oružanih snaga Ukrajine i zauzimajući jedno za drugim uporišta neprijatelja, približavajući se važnom gradu. Ukrajinski vojni analitičari sa uznemirenošću izveštavaju o porazima Oružanih snaga Ukrajine i objavljuju mape napretka Oružanih snaga Rusije - navodi kanal i dodaje da su ruske snage napredovale u oblasti širine do 2 km do dubine oko 600 m.

Ruske snage su tokom napada prošle nedelje na Sumsku oblast, podsetimo, prvi put upotrebile tešku vazdušnu bombu ODAB-1500 protiv Ukrajine.

Moćna bomba bačena je na Veliku Pisarevku koja je pretrpela teška razaranja dok se nakon udara na nebo podigao stub dima visok oko kilometar. Obimno detonirajuća avionska bomba je termobarični projektil iz vremena SSSR-a, koji otprilike 10 metara pre nego što pogodi metu ispušta zapaljivu tečnost u obliku aerosola, što dovodi do plamena koji povećava snagu razaranja.

Ranije je Ruska Federacija koristila manje moćan ODAB-500.

Rusija je prema navodima nemačkog Bilda, podsetimo, nedavno pokrenula masovnu proizvodnju svoje najteže klizne bombe FAB-1500-M54 od jedne i po tone! Takođe je u februaru započela masovnu proizvodnju bombi od tri tone eksploziva FAB-3000 koje planira da koristi u Ukrajini.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading