dobrovoljci
Foto: Alo/Društvene mreže

Objavu prati i video koji prikazuje ljude u maskirnim uniformama sa oružjem.

- Od prvih dana stvaranja poljskog korpusa, njegovi vojnici su stajali u rangu sa vojnicima ruskog korpusa - kaže se u glasu na poljskom, a potom i na ruskom.

 

 

U natpisu na snimku stoji da ovaj tekst govori komandant RDK.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska je tokom specijalne operacije ubila skoro šest hiljada stranih boraca koji su se borili na strani kijevskog režima, a na listi je prednjačila Poljska. Ruski istražni komitet je na poternicu stavio više od 700 plaćenika, neki od njih su uhapšeni u odsustvu.

Prošle nedelje je Vladimir Putin, govoreći na proširenom sastanku odbora FSB, rekao da će Rusija kažnjavati izdajnike bez zastarelosti, gde god da se nalaze.

Šef države je dan ranije komentarisao i pokušaje sabotaže organizacije Ruskog dobrovoljačkog korpusa na ruskoj teritoriji. On je uporedio te formacije sa vojskom izdajnika Andreja Vlasova tokom Drugog svetskog rata.

Prema rečima predsednika, sada postoje četiri takve grupe, njihov ukupan broj je oko 2,5 hiljade ljudi. Kako je Putin istakao, tokom neuspešnih napada kijevski režim je upotrebio 1.500 militanata, a gubici neprijatelja iznosili su oko 800 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading