"SRBI SU POKAZALI KOLIKO SU ČVRSTI" Patrijarh Kiril uputio snažne reči
Foto: AP/Foto: AP

"Pre tri dana smo se podsećali tragičnog datuma - 24. marta se navršilo 25 godina od početka vojne agresije NATO-a na suverenu Jugoslaviju i intenzivnog bombardovanja Beograda. Tada sam bio u Beogradu i svojim očima video ova bombardovanja. Odseo sam u hotelu koji je bio iznad centra grada i sa terase hotela sam sve mogao da vidim. Nikada neću zaboraviti osećaj zapanjenosti, kada vidite kako rakete lete, kako padaju na miran grad, kako eksplodiraju i počinje požar“, rekao je patrijarh.

On je napomenuo da se sve to dogodilo bez objave rata, zato što je „nekome palo na pamet da pacifikuje srpski narod i celu Jugoslaviju“.

"Mislim da će ova slika ostati pred mojim očima do kraja mog života“, rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

Prema njegovim rečima, tada je postalo jasno da reči „demokratija”, „sloboda”, "ljudska prava”, „međunarodno pravo” ne predstavljaju ništa ako je to u interesu svetskih moćnika, prenosi Sputnjik.

"Ali, uprkos neviđenim vojnim merama koje su zapadne zemlje kolektivno preduzele, ništa im nije pošlo za rukom. Jer jaka vera srpskog naroda, njegova nepokolebljiva odanost Hristu i Crkvi, kao i njegova nacionalna tradicija, i dalje duhovno hrane našu braću”, zaključio je patrijarh.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading