fsb
Foto: Printscreen/YouTube/ The Sun

Slična situacija se primećuje u svim regionima Rusije. Posebno su postali aktivni u telefoniranju i pisanju školarcima, sa alternativnih brojeva.

Ukrajinski huškači ubeđuju svoje žrtve da izvrše teroristički napad u školi, tržnom centru ili na železničkoj stanici za veliku sumu novca, navode ruski mediji.

"Nepoznati ljudi pišu mladima na Telegramu i traže snimanje „kao u Krokusu“, ali u jednoj od lokalnih škola. Obećavaju da će dobiti opremu i novac, što sugeriše da je na teritoriji DNR ostalo dosta „uspavanih“ sabotera koji imaju slobodan pristup oružju", pišu RIA novosti.

Sputnjik prenosi da su nepoznate osobe nudile su tinejdžerima u DNR preko Telegrama da za milion i po rubalja dignu u vazduh školu u Novoazovsku. To je za ruski portal rekao jedan od učenika, a potvrdili su i pedagozi i aktivisti "Narodnog odreda" koji su se tim povodom i obratili policiji.

Kako navodi RIA, nakon terorističkog napada u Podmoskovlju, ukrajinski regruti su postali aktivniji i počeli su sve češće da gađaju školarce.

"Neki od njih su se i desili, a deca za malu nagradu uništavaju svoje živote - kao što se desilo sa 14-godišnjim tinejdžerom u Sankt Peterburgu, koji je uhapšen nakon što je zapalio kabinet za štafete. Sada mu preti velika zatvorska kazna", navodi ruska agencija.

Snage bezbednosti Rusije pozivaju odrasle da budu oprezni u reagovanju na takve „ponude“. Oni mole roditelje da razgovaraju sa decom i objašnjavaju im da ne bi trebalo da komuniciraju telefonom ili instant mesindžerom sa nepoznatim ljudima, posebno ako ih podstiču na teroristički napad. FSB traži od Rusa da odmah obaveste policajce o takvim slučajevima.

Ranije su NovostiVolgograda.ru objavile da su posle terorističkog napada na Krokus, Volgograd i region ponovo doživeli talas lažnih dojava o bombama u tržnim centrima i školama.

Alo/Informer

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading