Džo Bajden
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta (STF)

 Bajden je rekao da je nesreća na Ki Bridžu bila "strašna nesreća", ističući izveštaje drugih agencija da incident nije bio nameran. "Sve do sada ukazuje da je ovo bila strašna nesreća. U ovom trenutku nemamo drugih indicija. Nema drugog razloga da verujemo da ovde postoji bilo kakav namerni čin", rekao je Bajden.

Kako je predsednik Amerike dalje objasnio most će biti obnovljen. "Zajedno ćemo obnoviti tu luku", rekao je Bajden. Šest osoba se i dalje vodi kao nestalo nakon urušavanja mosta, kažu zvaničnici. Podsetimo, zvaničnici grada Baltimora saopštili su da je najmanje sedam vozila sa 20-ak ljudi palo sa mosta u reku Patapsko, kao i da je jedna osoba teško povređena.

Si-En-En je preneo da je čelnik okruga Baltimor Džoni Olševski potvrdio da su počele ronilačke spasilačke operacije. "Sa izlaskom sunca konačno smo u mogućnosti da započnemo ronilačke operacije. Nažalost, to nismo mogli ranije da uradimo", rekao je Olševski.

Vlast okruga Baltimor saopštile su da je u toku istraga o tome šta se dogodilo, ističući da su u fokusu potraga i spasavanje preživelih. Policija Baltimora je saopštila da nema naznaka da je u pitanju bio čin terorizma.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
cccc

26.03.2024 20:04

Pa nesto i vama zlikovcima da se srusi