Bari Benel
Foto: Alo/Profimedia

Fudbalski trener Bari Benel, koji je robijao zbog pedofilije, umro je u svojoj zatvorskoj ćeliji u strašnim bolovima dok je bio hranjen kroz cevčicu, otkrila je istraga, prenosi Metro.co.uk.

Dok je primao palijativnu negu zbog raka grla, Benel je morao da zapisuje stvari kako bi komunicirao pre nego što ga je prošlog septembra mrtvog pronašao zatvorski službenik.

Bivši trener kru Aleksandrea, star 69 godina, služio je 34-godišnju kaznu u zatvoru HMP litlhi u Kembridžširu nakon što je osuđen za niz seksualnih zločina nad decom.

Benel je legalno promenio ime u Ričard Džouns, a istraga koja je okončana u ponedeljak u Hantigdonu vođena je pod tim imenom.

Istraga je utvrdila da je umro od prirodnih uzroka, rekla je obducentkinja Elizabet Grej iz Kembridžšira, s obzirom na to da je imao istoriju raka grla od 2004. godine i jedan povratak bolesti 2016. godine.

Rekla je da je biopsija početkom 2023. godine dovela do dijagnoze raka i u vreme smrti njegova nega bila je palijativna.

Obducentkinja je rekla da je Benel hranjen kroz cevčicu i da je "način njegove komunikacije bilo pisanje".

Opisala je da je Benel imao "znatne bolove koje je tim zdravstvene zaštite u zatvoru uspešno kontrolisao".

Benel je imao bolove u grudima u julu 2023. godine, a krajem jula počeo je mu je da se pogoršava govor.

Protivno medicinskim savetima, on je 12. septembra otpušten iz bolnice Hinčingbruk i vraćen u zatvor, četiri dana pre svoje smrti.

Bari Benel

Profimedia

 

 

Odbucentkinja je rekla da je 14. septembra postao dezorijentisan, ali je odbio da ide u bolnicu pre nego što je preminuo 16. septembra.

"Zadovoljna sam zaključkom da je gospodin Džouns umro usled prirodnih uzroka", rekla je obducentkinja.

Rođen u Mančesteru, Benel je prebačen u zatvor HMP Litlhi u julu 2019. godine, nakon što je 2018. osuđen na 30 godina zatvora zbog 52 seksualna zlostavljanja nad 12 dečaka.

Naređeno mu je da služi dodatne četiri godine 2020. nakon što je priznao druge zločine nad dva dečaka.

Benel, bivši skaut Mančester Sitija, zlostavljao je dečake koje je trenirao u 1970-im, 1980-im i 1990-im.

Prvi put je zatvoren na Floridi 1994. godine zbog silovanja britanskog dečaka na fudbalskoj turneji u SAD, pre nego što je osuđen na zatvorske kazne u Velikoj Britaniji 1998, 2015, 2018. i 2020. godine.

Nakon osuđujućih presuda 2018. godine, više od 80 drugih navodnih žrtava javilo se kako bi prijavilo da ih je zlostavljao.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading