Moskva
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Dalerjon Mirzojev, vođa terorista koji su osumnjičeni da su izveli masakr u Moskvi, kada je ubijeno 137, a ranjeno preko 180 ljudi, vozio je automobil marke "Reno" u kojem su pokušali da pobegnu on i njegovi sunarodnici.

Prema pisanju ruske Izvestije, on je automobilom marke "reno" udario dete u pokušaju bekstva.

Ovu informaciju su potvrdila dva izvora Izvestije. Prema rečima jednog od izvora, Mirzojev je bio taj koji je nakon napada oborio dete u blizini koncertne dvorane.

Po izlasku iz dvorane Krokus, vozač je udario dete koje je istrčalo iz zgrade, a dečak je završio na intenzivnoj nezi.

Nakon terorističkog napada, čak je i automobil završio na poternici. Pronađen je u Brjanskoj oblasti.

Prema navodima ruskih vlasti, teroristi su pokušavali da uđu na teritoriju Ukrajine. Ubrzo su uhapšeni i svima je određen pritvor do 22. maja.

Pored četiri direktna izvršioca terorističkog napada, privedeno je još sedam osoba. Njima preti doživotna zatvorska kazna.

Što se tiče ranjenih u masakru, oni su morali danas, dakle njih 700, da budu evakuisani iz bolnice kojoj se leče, objavio je ruski portal Mash.

Napominje se da je pismo o mogućoj eksploziji poslato poštom Nacionalnom medicinskom-hirurškom centru Pirogov.

U obaveštenju se navodi da je reč o improvizovanim eksplozivnim napravama od fosfora sa 40-minutnim tajmerom, koje navodno smeštene u četiri ranca na nekoliko spratova medicinske ustanove.

Ljudi su evakuisani iz zgrade, a na lice mesta stigle su službe Hitne pomoći. U terorističkom napadu u petak na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Podmoskovlju poginulo je 137 ljudi. 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading