"SVE IH POBIJTE!" Medvedev o sudbini uhapšenih terorista - NJEGOVA IZJAVA JE NEMILOSRDNA
Foto: AP Yulia Zyryanova

- Svi me pitaju. Šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili. Treba li ih ubiti? Treba. I biće. Ali mnogo je važnije pobiti sve upletene. Svako. Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao. Sve ih pobijte - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i bez maski muškaraca upalo u salu, te da su pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginule su 154 osoba, od kojih je troje dece. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, 152 osobe su povređene u napadu terorista. 24. mart je proglašen danom nacionalne žalosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napomenuo da su sva četvorica izvršioca terorističkog napada pronađena i privedena – pokušali su da pobegnu i krenuli ka Ukrajini, gde im je na ukrajinskoj strani pripremljen „prozor” za prelazak granice. Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se radi o strancima. Predsednik je naveo da je privedeno ukupno 11 osoba, a snage bezbednosti rade na otkrivanju cele terorističke baze. Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno i plaćeno kešom.

Putin je rekao da Rusija nije suočena samo sa pažljivo cinično planiranim terorističkim napadom, već sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila. Predsednik je istakao da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading