avion
Foto: Shutterstock/shutterstock

Hitnost da Rusija da prioritet dovršetku PAK DA je opipljiva, jer bi neuspeh u tome mogao ostaviti stratešku prazninu za američke vazduhoplovne snage koju bi mogle da iskoriste.

Iako su otpornost i prilagodljivost Rusije u suočavanju sa nedaćama vredne pažnje, dugotrajan razvoj PAK DA bombardera služi kao podsetnik na izazove koji predstoje u održavanju pariteta sa globalnim stelt tehnologijama.

Novi ruski ratni avion je spor. Ne može dostići nadzvučne brzine. Ali, prema dizajnerima, njihov naglasak je bio manje na brzini, a više na stelt sposobnostima.

Dizajneri aviona su tvrdili da manja brzina aviona omogućava da nosi veći paket korisnog tereta koji ne uključuje samo nuklearno oružje, već i ruske inovativne hipersonične rakete.

Priča se da je bombarder „Poslannik“ nosivosti 30 tona, što premašuje maksimalnu nosivost B-2 stelt bombardera američkog vazduhoplovstva.

Poput američkih bombardera, ruskim Tu-PAK DA komanduje moćan paket sofisticiranih računara koji rade sve, od održavanja kontrole leta do praćenja neprijateljskih pokreta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading