Francuska
Foto: AP/Thibault Camus (STF)

Zvanični fotograf francuskog predsednika u utorak je na Instagramu objavio dve crno-bele fotografije na kojima se vidi Makron sa bokserskim  rukavicama i bokserskim džakom ispred sebe, prenosi Figaro.

List navodi da su pojedini korisnici društvenih mreža optužili fotografa da je pribegao montaži kako bi fotografija bila upečatljivija, a da su neki Makrona uporedili sa Rokijem Balboom.

 

 

Drugi korisnici društvenih mreža ukazali su da su fotografije objavljene nedugo nakon što je Makron izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja trupa zapadnih zemalja u Ukrajinu i našalili se da se na fotografijama vidi kako se Makron sprema da se suoči sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji često na fotografijama pokazuje sportsko umeće.

Ženski magazin "Femme Actuelle" napisao je da "muž Brižit Makron" ima "odlučan pogled, kao da hoće da se bori s protivnikom".

Poslanica Zelenih, Sandron Ruso, kritikovala je fotografije koje je okarakterisala kao "bedu politike, poraz progresivizma i siromaštvo političke komunikacije".

Erik Anso, profesor istorije na Univerzitetu u Loreni, napisao je na mreži X da su fotografije "deo neopopulističke muškosti koju danas vole pojedini lideri, počevši od majstora žanra Vladimira Putina“.

Makronova supruga Brižit izjavila je prošle godine u intervjuu za časopis "Paris Match" da on redovno vežba boks dva puta nedeljno.

Makron se 8. januara fotografisao sa bokserskim rukavicama na ramenu, u kratkom videu na svom X nalogu 200 dana pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, navodi Figaro.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading