trovanje
Foto: Alo/CAROL BAXTER / FACEBOOK

Luk D’Vit (34) sprijateljio se sa Stivenom (61) i Kerol Bakster (64) dok je radio za njih, a kasnije je policiji rekao da je bio "kao usvojeni sin za njih oboje“.

 

Samo dan nakon njihove smrti, 10. aprila u 6.54 ujutru napisao testament na svom telefonu u kojem mu se prepisuje kompanija para "Kezpleš", koja proizvodi podloge za tuširanje.

Uprkos negiranju njihovih ubistava, D’Vit iz Čerčfilda u Engleskoj proglašen je krivim po obe tačke optužnice.

Ćerka para otkrila ih je mrtve u njihovoj staklenoj bašti na ostrvu Mersi na Uskrs prošle godine. Oboje su sedeli u svojim foteljama, bez samoubilačke poruke.

U pozivu hitnim službama njihova ćerka Eli Bakster vrišti i plače dok govori: "treba mi hitna pomoć odmah". Telefon je zatim prosleđen D'Vitu koji je sebe opisao kao "prijatelja" i ostao "veoma miran i verodostojan" tokom razgovora.

Iako u početku nije bio tretiran kao osumnjičeni, istraga se promenila nakon što je isključeno trovanje ugljen-monoksidom, a toksikološki izveštaj je ukazao da je fentanil bio uzrok njihove smrti.

U oba slučaja analiziran je njihov želudačni sadržaj i to "sugeriše, ali ne pokazuje da je lek uzet oralno".

- Teško je zamisliti bilo kakav scenario kada bi dve osobe, kojima nije prepisan fentanil, mogle slučajno da kontaminiraju svoju hranu ovim lekom - rekao je tužilac porotnicima.

U obližnjoj kući koju je delio sa majkom pronađeni su mu paketići fentanila. Lek je prepisan njegovom ocu, koji je umro od raka 2021.

On je negirao bilo kakvu umešanost u smrt Baksterovih tokom petonedeljnog suđenja, ali ga je porota danas jednoglasno osudila.

Detektivi kažu da je D'Vit među "najopasnijim" ljudima koje su ikada sreli zbog načina na koji je ubio svoje žrtve i veruju da bi postao serijski ubica da nije zaustavljen.

- Luk D'Vit je uzeo ono što smo svi smatrali najsvetijim. Osećam veliku tugu kada se osvrćem na njene (majčine) video snimke na kojima se čudno ponaša, i vidim ga u pozadini kako se kikoće i smeje znajući da je on taj koji nanosi ovaj bol jer smo svi mi bili lutke u njegovoj kućici za lutke, žrtve njegove manipulacije - rekao je sin para Hari-

D'Vit, koji je delio spavaću sobu sa svojom majkom, postavio je kameru u luksuznu kuću para kako bi mogao da gleda kako leže umirući u stolicama u svom stakleniku.

On je fentanil sipao paru u piće.

U završnom izlaganju tužilaštvo je reklo da je D'Vit ubio gospodina i gospođu Bakster "mirno, hladno i na način koji je bio potpuno isplaniran, možda neko vreme".

Tužilaštvo je reklo da će tražiti minimalni doživotni zatvor od 30 godina ili doživotni zatvor.

(Independent, Daily mail)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading