milun zogović
Foto: Printscreen/YouTube/ ADRIA TV Montenegro

“Prirodno je da dođe do rekonstrukcije Vlade, a da li će i kada doći do nje – zavisi od dogovora ZBCG i premijera Milojka Spajića. Podeljene su funkcije i uloge pa je ostalo da se zakaže termin”, kazao je Zogović u emisiji “Klub A plus”.

Poručio je da je sada dobar tajming da koalicija ZBCG uđe u Vladu, kako bi se unela nova energija.

“Zasigurno je da ćemo doprineti stabilizaciji političkih prilika”, rekao je Zogović.

On se osvrnuo na političke aktuelnosti u Crnoj Gori u prethodnom periodu.

“Ne može se prenebregnuti činjenica da je Jakov Milatović napustio Pokret Evropa sad, a tu su i trzavice u bezbednosnom sektoru. Odmah nakon smene vlasti počela je borba za prevlast u bezbednosnom sektoru. Jasno je da onaj ko ima prevlast u tom sektoru, može koristiti tu moć u političke svrhe. Ipak, smatram da će parlamentarna većina iznaći način da dođe do konsenzusa”, ocijenio je Zogović.

Upitan kako će reagovati ako NSD bude nastavila angažman sa Spajićem, bez učešća DNP-a, Zogović je odgovorio da u koaliciji ZBCG “nema šumova”.

“Kad bi se osvrtali na kuloarske i čaršijske priče, onda bi dobili i razne osvrte. Različiti stavovi koje imamo su potpuno prirodna pojava i prirodno je da oko određenih pitanja nemamo saglasje. Unutar koalicije sve funkcioniše na najboljem nivou i nema šumova”, naveo je Zogović.

Pojedine sudije ne žele deblokadu

Govoreći o situaciji u pravosuđu, Zogović je kazao da je reforma pravosuđa neophodna.

“Neprihvatljivo je da se ne može izabrati predsednik Vrhovnog suda. Pojedine sudije i ne žele da učestvuju u deblokadi tako ozbiljne sudske instance”, kazao je Zogović.

Zogović je tokom gostovanja na "A plus" televiziji pomenuo i slučaj odlaganja suđenja bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i njenom sinu.

“Sve su to opstrukcioni monopoli bivšeg režima. Jasno je da DPS još nije u optimalnoj fazi razvlašćen i iz tog razloga nailazimo na pomenute monopole”, zaključio je Zogović.

Alo/A plus

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading