Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

- Rešenje SAD sve je iznenadilo - navodi list.

List navodi da su predstavnici Italije, koja predsedava u G7, pripremili saopštenje u kojem su ruske izbore nazvali "farsom". Međutim, Blinken, koji je učestvovao na samitu G7 u formatu video-konferencije, već tokom sastanka je dao do znanja da njegova zemlja neće dalje komentarisati situaciju, piše "Republika".

Entoni Blinken

Manuel Balce Ceneta (STF)

 

 

Kako se objašnjava, ta odluka SAD je diktirana željom da se Moskvi ne da povod da se meša u predstojeće američke predsedničke izbore koji su zakazani za novembar.

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je kritikovao izbore u Rusiji, ali je dodao da je "Putin predsednik Rusije i da je to realnost", podseća list.

Istovremeno, u Italiji su ocene bile donekle različite. Zamenik premijera i ministar saobraćaja i infrastrukture Italije Mateo Salvini, lider stranke Liga, rekao je da je "primio k znanju rezultat ruskih izbora" i da je "narod koji glasa uvek u pravu". Italijanska premijerka Đorđa Meloni ograničila se izjavama o navodnoj nezakonitosti izbora na "okupiranim ukrajinskim teritorijama".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading