Britanska vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Britanski New Bletchley Network objavio je danas diskusiju u kojoj su 27. februara učestvovali bivši sekretar britanske vlade i savetnik za nacionalnu bezbednost Mark Sedvil, bivši šef NATO-a i bivši ministar za odbranu Džordž Robertson i bivši šef britanskih oružanih snaga general Dejvid Ričards.

Bivši zvaničnici su naveli da kredibilitet i borbena moć britanske vojske slabi više od 20 godina, kao i da je nizak moral vojske.

Bivši zvaničnici su pozvali na uspostavljanje novog modela britanske vojske koji bi joj omogućio da bude spremna za rat.

Oni su istakli da Velika Britanija mora da signalizira protivnicima da je vojno jaka i da želi da postane jača, a da istovremeno nema interesa da prva napada bilo koji "neagresivni grad ili zemlju".

Diskusija je održana usred rastuće zabrinutosti zbog neuspeha britanske vlade da poveća potrošnju za odbranu u budžetu, uprkos upozorenju ministra odbrane Granta Šapsa da svetu prete ratovi i da Rusija još vodi veliki rat u Ukrajini, objavio je Skaj njuz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading