DEČAK (8) POJEO JAGODE I UMRO Zaspao i nije se probudio
Foto: Shutterstock

Prema saopštenju policije dečak iz Medisonvila pojeo je nešto jagoda na školskoj akciji prikupljanja sredstava 14. marta uveče i dobio osip, a nakon što se pojavio osip, dečak je uzeo lek benadril, ali pošto simptomi nisu prolazili, porodica ga je odvela u Hitnu pomoć.

Oko tri sata kasnije, porodica ga je vratila kući, a on je obukao pidžamu i otišao u krevet.

Sledećeg jutra, 15. marta, dečak je bio bez svesti i nije disao kada je porodica pokušala da ga probudi za školu. Proglašen je mrtvim ubrzo posle toga, dodaje se u policijskom saopštenju.

Osoblje bolnice reklo je policijskoj upravi da je 8-godišnji dečak bio jedan od više ljudi koji su te noći posetili hitnu pomoć tražeći lečenje nakon što su pojeli jagode tokom akcije prikupljanja sredstava.

Istog dana, 15. marta, lokalno zdravstveno odeljenje objavilo je upozorenje u kojem govori ljudima da ne jedu jagode kupljene na akciji prikupljanja sredstava za srednju školu Medisonvil Severni Hopkins i srednju atletsku srednju školu okruga Hopkins.

U saopštenju se dodaje da se jagode testiraju u državnoj laboratoriji i da učenici ne bi trebalo da donose jagode u školu dok se istraga nastavlja, prenosi Today.

U narednom saopštenju odeljenja za javno zdravlje navodi se da medicinski islednik veruje da je smrt dečaka "izolovana alergijska reakcija", ali se naglašava da je to zasnovano na "preliminarnom izveštaju".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading