Jermenija
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

- Naš zadatak je da imamo granicu koja će sa međunarodnog stanovišta i de jure postati barijera, a pucanje na ovoj granici neće biti prihvaćeno. Gradićemo puteve, obezbediti stanovnicima pograničnih sela sve što je potrebno. Tamo gde treba platićemo dodatnu odštetu - rekao je Pašinjan.

On je naveo da ako Jerevan ne ispoštuje zahteve Bakua za prebacivanje jednog broja pograničnih sela, uskoro može početi rat.

- Drugi scenario znači da će do kraja nedelje početi rat - rekao je Pašinjan na sastanku sa stanovnicima pograničnih sela.

On je napomenuo da čak zna i kako će se takav rat završiti, a meštani će ga dočekati na Trgu republike u Jerevanu i zameriti mu što je bio neaktivan dok poseduje informacije.

Pašinjan je na konferenciji za novinare 12. marta rekao da jermenske vlasti planiraju da izgrade nove deonice puta na granici sa Azerbejdžanom umesto onih koje se protežu van granica bivše Jermenske SSR.

Posebno je napomenuo da u regionu Tavuš u severoistočnom delu zemlje postoji deonica puta u blizini sela Voskepar, koja nije prolazila kroz teritoriju Jermenske SSR. Prema rečima premijera, ranije je jermenska strana, da bi zadržala kontrolu nad celom dužinom puta, razmatrala mogućnost proporcionalne razmene delova teritorije sa azerbejdžanskom stranom. Ali kasnije je odlučio da nema potrebe za tim, jer bi to stvorilo dodatnu nesigurnost. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading