"NEPISMENI GANGSTERI I SELJAČINE" Zoran Milanović: "Ne pada mi na pamet da dam ostavku"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Na početku je čestitao Peđi Grbinu, koji je pre njega održao konferenciju za novinare, na nastupu.

- Sve je rekao. Predlažem ljudima koji su me podržavali da budu lukavi, da budu oprezni, da paze šta rade jer ih je ta banda gangstera uzela za taoce. Ne mogu ništa meni, ali mogu njima.

– Na tipičan gangsterski način, ta grupa nasilnika na čelu sa Šeparovićem, bivšim šefom HIS-a, koga su pratili i maltretirali novinari, na kraju je postao predsednik Ustavnog suda, a pre toga je bio advokat za krivično delo koji je izvlačio milione evra sa njegova supruga iz Croatia osiguranja .

- Doneli su odluku preteći stranci koja nikada nije pogrešila. Nepismeni su i seljaci. Šta tamo piše? Prete partiji da će je uništiti, prete meni. Ne znam šta, mogu da mi stave so na rep.

- Apelujem na kolege i građane koji će na kraju presuditi ovom puču, ovo je čist puč, to se mora rešiti na izborima...

- Oni su nepismeni gangsteri, sa takvima ne možete da radite. Ne mogu sebi da dam mandat, ali ću na legalan način postati premijer. Zašto mi ne pada na pamet da dam ostavku? Jer bi se time predala vlast Jandrokoviću. Ne mislim da je gangster, ali to prepuštam HDZ-u.

- Sa tom bandom ćemo se pozabaviti posle izbora. Nema batina, nema pucanja. Pozivam sve Hrvate da se ujedine protiv HDZ-a. Mogu glasati za SDP, možemo!, Most, Zavičajni pokret. Sve je dobro, rekao je Milanović.

- Moja sudbina je nebitna. Imam velike pobede i tesne poraze. Ovo je neka vrsta pobedničkog rata ljudske volje. Reč je o autonomiji univerziteta, a u prvom redu u Lisinskom na 'vampirskom balu' sedi rektor Osiječkog univerziteta. Ti seljaci idu tamo autobusom firme Krstić, idu iz Splita i kupuju doktorate.

Podsetimo, Ustavni sud Hrvatske odlučio je da predsednik Zoran Milanović ne može da se kandiduje za premijera kao nosilac liste SDP-a na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović nakon sastanka, koji je trajao više od dva sata, obratio se javnosti.

- Ustavni sud je na sednici 18. marta razmatrao i izjavu da će ostati na mestu predsednika. Predsednik Republike Hrvatske predstavlja Republiku Hrvatsku u zemlji i inostranstvu. Odgovara za nezavisnost. On je vrhovni komandant oružanih snaga, raspisuje izbore i poverava mandat za formiranje vlade osobi koja uživa poverenje većine poslanika. Predsednik Republike Hrvatske je nestranačka osoba i ne može učestvovati u obavljanju te dužnosti. Kandidatura predsednika na listi bilo koje političke stranke za izbor i njegovo kandidovanje su nespojive sa njegovim ustavnim položajem i principom podele vlasti. Ako se, na osnovu izjava tokom mandata, kandiduje, mora odmah da podnese ostavku - rekao je predsednik hrvatskog Ustavnog suda.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading