Vladimir Putin
Foto: Alo/TANJUG

U prvom obraćanju nakon pobede, Putin je rekao da je izvor snage u zemlji ruski narod, a visok odziv na izborima povezao sa dramatičnošću situacije i činjenicom da Rusija brani svoj razvoj sa oružjem u ruci.

"Kada smo bili zajedno, niko u istoriji nije uspeo da nas zastraši i nikada neće. U današnjim uslovima rad na izborima u Rusiji nije samo rutinski posao. Ovaj posao uključuje rizik po život. Pogledajte samo kako se radi na novim teritorijama. Ali to su ljudi daleko od vojnih zanimanja. Oni se ničega ne boje, rade, ispunjavajući svoju dužnost prema otadžbini", jasno je poručio Putin.

I zapadni mediji preneli su vest o Putinovoj pobedi, pa britanski list "Fajnenšl tajms" piše da je Putin ovom pobedom najduže na vlasti još od vremena Josifa Staljina uprkos pokušajima Zapada da uvede žestoke ekonomske sankcije protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.

Američki "Njujork tajms", sa druge strane, navodi da opozicija u Rusiji nije ostvarila nikakav uspeh.

Španski "Mundo" navodi da će Putin, nakon što mu se završi i ovaj šestogodišnji mandat, biti lider Rusije koji je najduže na vlasti za poslednja dva veka.

Britanski "Gardijan" piše da je Putin pobedio na izborima sa ogromnim brojem glasova, ali i da je takav rezultat bio neizbežan.

Španski "Pais" navodi da rezultati izbora pokazuju da je Putin odneo "gromoglasnu pobedu" što je posebno važno imajući u vidu da je izlaznost bila poprilično visoka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading