"KONAČNO JE SKINUO MASKU" Besni rat Milanovića i Plenkovića u Hrvatskoj
Foto: Tanjug/Tanjug/Mario Strmotić

Podsećaju da je Turudić na tu dužnost izabran zahvaljujući premijeru Andreja Plenkoviću koji ga je predložio i, kako je naveo, "volji njemu pođarmljenih i od njega kupljenih saborskih poslanika".

Ističu da je sabor izborom Turudića obezvredio ulogu i smisao postojanja DORH-a.

Ukazuju da je Milanović od samog početka upozoravao da DORH svoj ustavni položaj i zadatke može ispuniti samo ako se na tu dužnost imenuje politički i stranački sasvim nezavisna osoba koja je dokazano stručna i neokaljanog ličnog i profesionalnog ugleda.

"Jer, samo takav Glavni državni tužilac može da obezbedi sprovođenje glavnog zadatak DORH-a, a to je od vlasti nezavisna i dosledna borba protiv korupcije, kriminala, pogodovanja i zlouporabe javnog novca", poručuju s Pantovčaka.

Uz podsećanje šta je sve predsednik države Milanović preduzimao protiveći se izboru Turudića, iz Kabineta ukazuju da Andreju Plenkoviću ništa od toga nije smetalo niti ga je omelo u nakani da na silu i po svaku cenu instalira takvog čoveka u DORH pre izbora za Hrvatski sabor. 

"Sada je valjda svima jasno da su skori izbori bili najvažniji razlog za tu hitnu i nasilnu akciju stranačke okupacije DORH-a. Andrej Plenković morao je staviti HDZ-ovog ‘dečka’, kako mu je tepao još Ivo Sanader, na čelo DORH-a kako bi prevenirao i sprečio svaku moguću istragu protiv korupcijske i kriminalne grupe ljudi kojima je na čelu AP, a svi znamo da je to Andrej Plenković", naveli su iz Kabineta.

Navode da svoju nameru da spreči otkrivanje uloge AP-a ili svojih najbližih saradnika u korupcijskim i kriminalnim nedelima Andrej Plenković više i ne skriva, Ukazuju da Plenković nedeljama preti evropskim tužiocima i tera ih što dalje od svojih vrata, javno proziva i ucenjuje DORH i USKOK, a medije plaši stavljajući pri tom Ivanu Turudiću u ruke "Lex AP" kao jasno upozorenje.

"Nažalost, njihovi nasrtaji već daju rezultate, USKOK i DORH počinju ozbiljno preispitivati nadležnost evropskih tužilaca u slučaju istrage koja jako brine Andreja Plenkovića. Pa i sama glavna državna tužiteljka Zlata Hrvoj Šipek danas je potvrdila da je uputstvo za postupanje prema Kancelariji evropskog javnog tužioca dobila direktno iz Vlade, od Plenkovićevog nekažnjenog falsifikatora prebivališta Zvonimira Frke Petešića", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Tvrde da je Plenković skinuo svoju briselsku masku i da je, kako kažu, pokazao svima da je politički tiranin koji je spreman da nastavi da pokorava sve i svakoga u Hrvatskoj ko misli svojom glavom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading