vanzenaljci
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Američke vlasti još uvek nisu pronašle potvrdu postojanja NLO-a ili dokaze o izveštajima da zemljani poseduju vanzemaljske tehnologije, rekao je u petak zvaničnik američke odbrane.

- Kancelarija za rešavanje anomalija za sve domene nije pronašla nijedan proverljiv dokaz koji bi ukazivao na to da američka vlada i privatne kompanije pristupaju vanzemaljskoj tehnologiji ili reverzno inžinjeringu i nije pronašla dokaze da bilo koji entitet u okviru američke vlade naučni ili drugi zvanični organ bi potvrdilo da je viđeni NLF (neidentifikovani leteći fenomen, analogan NLO-u) odnosno vanzemaljska tehnologija“, rekao je portparol američkog ministarstva odbrane Pat Rajder u izjavi u vezi sa prenošenjem Kongresu prvog dela izveštaja ministarstva Kongresu, koji se zahteva u skladu sa odobrenim budžetom za fiskalnu 2023.

Kancelarija je osnovana u okviru Pentagona 2022. za prikupljanje i analizu dokaza i izveštaja o mogućim viđenjima NLO-a.

- Svi naši napori na svim nivoima klasifikacije doveli su do zaključka da se u većini susreta sa NLO-ima ispostavilo da su obični objekti ili pojave i da su rezultat pogrešnog identifikovanja - rekao je portparol Pentagona i dodao da su informacije o navodnim programima obrnutog inženjeringa „ili ne postoje, ili predstavljaju pogrešno razumevanje programa nacionalne bezbednosti koji nisu povezani sa proučavanjem vanzemaljske tehnologije, ili se odnose na već zatvorene programe“.

Prethodno je zapadna štampa izvestila da je navodno tajna kancelarija CIA decenijama tragala za navodno srušenim ili preživelim neidentifikovanim avionima širom sveta. U tom kontekstu, interesovanje za temu NLO-a je poraslo, a Kongres je od vlasti zahtevao izveštaj o informacijama koje su imali. U tom kontekstu, prošlog avgusta održana su kongresna saslušanja uz učešće brojnih bivših američkih vojnih i obaveštajnih zvaničnika o problemu NLO-a i postupanju vlasti sa izveštajima o njima. Jedan od učesnika saslušanja je tvrdio da američka vlada poseduje olupine ne samo samih neidentifikovanih objekata, već verovatno i ostatke stvorenja kojima pripadaju, piše RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading