vanzenaljci
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Francuska predvodi globalnu potragu za vanzemaljcima – nakon što je javnosti objavila čitav svoj Iks-dosije.

Za razliku od ostatka svetskih vlada koje većinu informacija o navodnim bliskim susretima sa NLO-ima drže u tajnosti, Francuzi su bili jasni o viđenjima koja datiraju još od pre 50 godina. Stručnjaci kažu da bi i druge zemlje trebalo da krenu stopama Francuske kako bi javnost saznala istinu.

Zvaničnici u Francuskoj objavili su detalje o više od 1.600 izveštaja o potencijalnim vezama sa vanzemaljcima. Oni su priznali da se 28% - više od 400 - "ne može objasniti konvencionalnim događajima", prema TV kanalu Histori.

Među njima je dramatičan prikaz navodnog susreta sa „zelenom vatrenom loptom“ francuskih vojnih pilota borbenih aviona koji su leteli na visini od 20.000 stopa dok su bili na obuci u blizini Pariza 1976. Autor istraživanja Dejvid Čajldres rekao je: „Jedan od ovih pilota je leteo sa nekoliko drugih letelica iza. Odjednom je video ovu ogromnu zelenu vatrenu kuglu kako ide pravo na njega", prenosi britanski Dejli Star.

- U stvari, mislio je da će udariti njegov avion i pokrio je oči i pripremio se za udar. Upravo u tom trenutku ova zelena vatrena lopta je otišla na jednu stranu. Bio je začuđen što je ovo preživeo i nije imao pojma šta se dogodilo. Ali dva pilota iza njega su videla istu stvar. Radari nisu otkrili misteriozni objekat" - rekao je Dejvid Čajldres.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading