Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Napadi su izvedeni korišćenjem dronova kamikaza i eksplozivnih naprava bačenih sa bespilotnih letelica (UAV), napisao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"U Belgorodskoj oblasti, u selu Naumovka, neprijatelj je napao uz pomoć drona kamikaze. Usled pada drona praćenog detonacijom, povređen je civil – muškarac je imao gelere u trbušnu duplju. Sada se žrtva nalazi u bolnici broj 2 u gradu Belgorodu, gde mu lekari pružaju svu neophodnu pomoć „U gradskom okrugu Grajvoronski ispaljeno je 10 minobacačkih granata na selo Kozinka, od kojih je pet pogodilo periferiju. sela, povređena osoba – muškarac je imao gelerne rane donjeg ekstremiteta, svu neophodnu medicinsku negu pružili su lekari Centralne okružne bolnice, muškarac je odbio hospitalizaciju“, napisao je on.

Prema rečima Gladkova, u Belgorodu su dve bespilotne letelice napale zgradu komercijalne organizacije, od eksplozije su polomljeni prozori, oštećeni krov i fasada, nema žrtava. On je napisao da je u selu Kozinka bespilotna letelica bacila dve eksplozivne naprave na privatnu stambenu zgradu, probijen je krov, zapalio se potkrovlje, drugi ukrajinski dron je pao u baštu jednog od privatnih domaćinstava – zaposleni u ruskom ministarstvu. odbrane neutralisala eksplozivnu napravu.

„Na periferiji sela Novostrojevka-Vtoraja i Bezimeno ispaljeno je pet minobacačkih granata, na periferiji sela Dronovka - dve minobacačke granate, žrtava i razaranja nije bilo. U selu Novostrojevka-Pervaja dve eksplozivne uređaji su izbačeni sa kvadrokoptera, nakon čega je kvadrokopter oboren u vazduh, nema žrtava nema, probijen je krov magacina poljoprivrednog preduzeća Selo Poroz je granatirano iz bacača granata - sedam bacača. Zabeleženi su pucnji, povređenih nema, manja šteta u jednom od trgovačkih objekata. Bespilotna letelica tipa aviona je oborena od PVO sistema iznad sela Golovčino, nema posledica“, napisao je on. region.

Gladkov je naglasio da je u Novooskolskom gradskom okrugu, u blizini sela Šarapovka, sistemima PVO oboren UAV tipa aviona, isti dron je uništen u Jakovljevskom gradskom okrugu, u blizini sela Ozerovo, nije bilo posledica na teren.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading