MRAČNA TAJNA NATO-a Mediji otkrili prave razloge ulaska Švedske u Alijansu
Foto: AP/Yoan Valat

Švedska može postati logistički centar NATO-a u slučaju vojnog sukoba s Rusijom, navodi britanski list Financial Times pozivajući se na izvore.

„Švedska, koja nema direktnu granicu s Rusijom, verovatno će imati drugačiju ulogu za vojne organizatore NATO-a nego prifrontne države….

Ona će postati logistički centar u slučaju sukoba, kao i rutom za pružanje podrške Finskoj ili baltičkim državama“, – navodi se u članku s pozivanjem na zvaničnike.

U utorak je predsednik Mađarske Tamaš Šujok potpisao ratifikaciju članstva Švedske u NATO-u. Mađarska je bila poslednja članica NATO-a koja je sprečavala pristupanje Švedske savezu.

Zvanično pristupanje Švedske NATO-u će se dogoditi u skorije vreme.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu detaljno objasnio da Moskva nema nameru napadati zemlje NATO-a, to nema nikakvog smisla.

Ruski lider je primetio da zapadni političari redovno plaše svoje stanovništvo izmišljenom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju s unutrašnjih problema, ali „pametni ljudi dobro shvataju da je to lažno“.

Putin je dodao da su zemlje Zapada počele shvatati da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć, te bi stoga trebalo da razmisle o svojim daljim koracima, pri čemu je Rusija spremna za dijalog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

07.03.2024 18:20

Sami priznaju koliko su im pokvarene namere