avioni u letu
Foto: AP/Foto: AP

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrije Peskov izjavio je na obrazovnom maratonu "Prvo znanje" da će američke letelice, u slučaju da se nađu iznad Rusije, biti uništene.

Predstavnik Kremlja je napomenuo da tenkovi američke proizvodnje već voze po ruskom tlu, što podrazumeva nove teritorije Ruske Federacije u ratnoj zoni u Ukrajini. Njih, naglasio je Peskov, uništavaju i biće uništeni od ruskih vojnika. Ista sudbina čeka i američke avione.

- Ako američki avioni lete iznad naše teritorije, ne sumnjam da će se i naša hrabra vojska pobrinuti da ovi avioni izgore i padnu - izjavio je Peskov.

Osim toga, pres-sekretar šefa države je naglasio da se Rusiji ne dopadaju oni američki lideri koji vređaju ruskog predsednika i koji izjavljuju da će učiniti sve da pobede našu zemlju.

Ali oni američki političari koji žele dijalog sa Moskvom su dobrodošli u Ruskoj Federaciji, primetio je Peskov.

Predstavnik Kremlja je skrenuo pažnju i na odsustvo antiamerikanizma kao takvog u Ruskoj Federaciji, čak i u aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, kada SAD naoružavaju Ukrajinu i uvode oštre ekonomske sankcije našoj zemlji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading