evropa sad
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

“Pokret Evropa Sad predstavio se crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru 2022. godine. Uz ogromno zalaganje svih članova podgoričkog Odbora, odbornička lista na čelu sa Jakovom Milatovićem dobila je puno poverenje građana da realizuje viziju boljeg upravljanja našim Glavnim gradom sa skoro 22 hiljade osvojenih glasova. Naš odličan izborni rezultat,uz saradnju sa ostalim konstituentima vlasti, omogućio je smenu DPS-a, nakon tri decenije lošeg upravljanja Podgoricom”, navode u saopštenju.

Ističu da je rukovodstvo PES-a ignorisalo njohov predlog liste kandidata za parlamentarne izbore.

“Finale je nedavna odluka rukovodstva da raspusti podgorički Odbor, bez ikakvog obaveštenja, razgovora ili konsultacija. Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu Evropa Sad”, navodi se u saopštenju.

Njihove aktivnosti biće u skladu sa Programom koji smo predočili građanima i za čiju ćemo se realizaciju snažno zalagati.

“Bićemo usmereni na dodatno osnaživanje saradnje sa našim koalicionim parterima i sada već bivšim kolegama iz PES-a, kako bismo učvrstili postojeću izvršnu vlast u Glavnom gradu i doprineli boljoj realizaciji datih izbornih obećanja. Sprečićemo dalje urušavanje nasleđenog sistema, distancirajući se od loših praksi Demokratske partije socijalista”, zaključeno je iz podgoričkog Odbora Pokreta Evropa Sad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading