RAZMATRAJU SE DISCIPLINSKE MERE Pistorijus: Učesnik razgovora vojnih zvaničnika o Ukrajini koristio nebezbednu liniju
Foto: AP/Tanjug/Ap

Rusija je verovatno presrela vojni poziv širim merama nadzora, a ne špijunskim ili ciljanim nadzorom, rekao je Pistorijus, prenosi Rojters.

Naveo je da je poznato da su učesnici razgovora koristili platformu Webex, koja je odobrena za komunikaciju u nemačkom ministarstvu odbrane, a da će Berlin preduzeti tehničke i organizacione mere kako bi osigurala da se takav incident više ne ponovi.

Pistorijus je ranije izjavio da pojedini delovi razgovora vojnih zvaničnika o Ukrajini nisu bili namenjeni široj javnosti, navodeći da bi tužilaštvo moglo da otvori slučaj zbog curenja informacija, kao i da su na snimku oficiri Bundesvera razgovarali o "različitim scenarijima" događaja, a ne o planovima.

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete Taurus i o tome da li su nemačke krstarće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading