Duško Tanasković
Foto: Printscreen/Jutjub/Jutarnji.hr

Prema navodima "Slobodne Dalmacije", Tanaskoviću je stigla diplomatska pošta iz Crne Gore. Preuzimanje pošte pratile su ozbiljne mere obezbeđenja, brojne policijske snage bile su na ulicama, a saobraćaj je u tom delu bio zatvoren.

Podsetimo, Tanasković se tereti za ubistvo Vlaovića kog je 25. avgusta 2022. ubio nasred ulice naočigled brojnih prolaznika na Zrću, dok je bio u društvu manekenke Dragane Banić.

- Opsadno stanje bilo je zbog Tanaskovića koji je išao da preuzme dokument poslat diplomatskim putem iz Crne Gore. Naime, on je zbog toga morao da doće do Opštinskog suda u Splitu, i iz tog razloga je saobraćaj i ceo kraj bio blokiran - prenosi RTCG, navode Slobodne Dalmacije i dodaju da su ulicu blokirala tri tamna kombija i veliki broj pripadnika interventne policije sa dugim cevima u rukama.

- Tanasković nije samo još jedan zatvorenik, već predstavlja sigurnosni rizik, jasno je posebno policijsko postupanje i zabrinutost prolaznika - navode mediji, prenosi Kurir.

Duško Tanasković je u januaru napravio haos u splitskom zatvoru jer je progutao žilet i na taj način je imao plan da pobegne, navodno to je uradio iz straha jer se plaši da će "škaljarci" da ga ubiju.

Kragujevčanin u splitskom zatvoru čeka kraj suđenja i presudu za brutalnu egzekuciju na Zrću, gde je kobnog dana oko šest sati ujutru ipsred kluba "Noa" nakon celonoćnog provoda prišao iz zasede i iz neposredne blizine ispalio hitac u vrat "škaljarcu".

- Vlaović je pao kao pokošen, ležao je u lokvi krvi dok su šokirani prolaznici pokušavali da mu pomognu. Tanasković se potom udaljio, ali se ubrzo vratio i overio Vlaovića. Rekao mu je nekoliko reči, hladnokrvno ga pogledao i pljunuo pored njega. Tada je uhapšen i od tada se nalazi u splitskom zatvoru - piše RTCG navode "Slobodne Dalmacije".

Kako su nakon ubistva pisali loklani mediji, prve informacije tada su bile da je Vlaovićevo ubistvo naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i za to je platio 50.000 evra.

- Tanskovića traži i Crna Gora koja je od Hrvatske tražila njegovo izručenje, zbog sumnje da je dva meseca pre ubistva Vlaovića na Pagu, učestvovao u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi - podseća izvor.

Alo/Kurir

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading