Gardijan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Podsetimo, nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

Nemački mediji jesu u svojim izveštajima potvrdili autentičnost telefonskog poziva koji je presretnut i objavljen u Rusiji, a u kojem generali nemačkog ratnog vazduhoplovstva otvoreno govore o tome kako najbolje da "turusima" napadnu Krimski most.

Daleko od toga, međutim, da Nemci znaju stvarnu istinu, jer njihovi mediji čine sve što mogu kako bi od svojih građana zataškali sadržaj razgovora i ubedili ih da u fokusiraju isključivo na "zle Ruse koji špijuniraju", ukazuje Tomas Roper urednik veb-sajta "Anti-Špigl".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading