Marko Kovač
Foto: Printscreen/YouTube/ ADRIA TV Montenegro

Advokat i bivši ministar pravde Marko Kovač ističe da je ostavka Milatovića logičan sled događaja.

“Ako je neko predsednik države i planira da se bavi politikom, a napustio je partiju, logičan sled događaja je da u budućnosti, skorijoj ili daljoj, oformi politički subjekt”, dodaje Kovač.

Komentarišući isključenje Andreja Milovića iz Pokreta Evropa sad, on je ukazao da je Milović u ovom trenutku ministar pravde, član Sudskog saveta, Veća za nacionalnu bezbednost…

“Nije isključen portparol određene partije, već osoba koja shodno svojim ovlašćenjima, kumulira veliku količinu moći u svojoj funkciji. Ta osoba će učestvovati u kreiranju pravosudne politike, izboru sudija, možda izboru predsednika Vrhovnog suda, učestvovaće u kreiranju bezbednosnog sitema i politike, a nije dobra da bude ni član partije. Mislim da neko crnogorskoj javnosti duguje važne odgovore”, poručio je Kovač.

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore Simonida Kordić je, komentarišući turbulencije u PES-u, kazala da je to njihova unutrašnja stvar.

Ona misli da je vladajuća većina stabilna.

“Ne očekujem nikakve promene u vladajućoj većini. Ona nastavlja sa radom, mi kao ZBCG nastavljamo da radimo kao što smo počeli, ja bih rekla dosta uspešno”, navela je Kordić.

Ona je istakla da su manir i odluke koje je donosio Milović privukli pažnju javnosti…

“Očigledno je da je to što se dešavalo u okviru Ministarstva pravda i rezultati, ili nedostatak rezultata Milovića, očigledno ponukalo njegove kolege da ga isključe iz stranke”, dodala je Kordić.

Rekla je i da očekuju da će i premijer Milojko Spajić nastaviti da donosi odluke koje odražavaju stav te stranke.

“I prema ministarskoj funkciji Milovića”, naglasila je.

Politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović je, osvrnuvši se na poslednja dešavanja u PES-u, istakla da se tu može videti neozbiljan i neodgovoran pristup stranke.

“Imate ovakve turbulencije, a prošlo je 100 dana rada vlade”, rekla je ona, dodajući da misli da je veoma rano da prolaze kroz ovakve vrste potresa.

Naglasila je i da smatraju da su se stekli uslovi da Milović napusti poziciju ministra pravde.

Kako je dodala, nije lako davati predikciju kada je reč o narednim potezima Spajića.

“Kada je premijer u pitanju, nije jednostavno pratiti neki jasan put ni u odnosu na personalna rešenja, ali ni u odnosu na politiku odlučivanja, pa i ekonomska pitanja, jer tog jasnog puta nema”, zaključila je Novaković Đurović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading