Vladimir Putin
Foto: Alo/Printscreen

- Ja nisam kliničar, ali imam kontakte i prijatelje u istočnoj Evropi koji misle da s medicinskog aspekta nešto fundamentalno nije u redu s njim. Verovatno ima Parkinsonovu bolest - kaže Ričard Dirlove, bivši šef MI6, koji je bio zadužen za britansku tajnu obaveštajnu službu kad je Putin prvi put došao na vlast 2000. godine.

Dirlove je takođe izjavio da je nedavna smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog "definitivno bila ubistvo", prenosi Express.

- A moguće je i da je njegova paranoja, potencijalno uzrokovana bolešću, odigrala ulogu u smrti Navaljnog. Verovatno je to Parkinsonova bolest, koja se naravno manifestuje na različite načine, ali ako je čovek paranoičan - a mislim da bi ubistvo Alekseja Navaljnog moglo sugerisati određenu paranoju - to je jedan od simptoma - dodao je.

Nagađanja o Putinovom zdravlju nisu nikakva novost. U maju 2022. ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov morao je da smiruje javnost nakon što se je počelo da se šuška da se ruski predsednik leči od raka krvi.

Kasnije te godine, bivši šef britanske vojske, lord Ričard Danat, sugerisao je da bi Putinove ruke, na kojima se često mogu videti čudni tragovi, ali i promena boje, mogle značiti da je možda bolestan i da prima injekcije.

Inače, Parkinsonova bolest polako oštećuje delove mozga, a glavni simptomi su drhtanje tela koje se ne može kontrolisati, spori pokreti i ukočeni mišići.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slavem

01.03.2024 07:48

Trese.nogu ali glava radi kao sat.Svaki.drugi muskarac trese nogu bilo.ptekrstenu ili odvojeno.MI 6 "reptilsko bratstvo zabrinuto.?🤣 Sta se desava kod vas u MI6 jer se tresete?