peskov i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

Šef NATO Jens Stoltenberg je rekao da Alijansa ne planira da šalje trupe u Ukrajinu, ali je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da to ne treba isključiti.

Kremlj je u utorak saopštio da bi direktan sukob između NATO-a i Rusije bio "neizbežnost" ako bi ta vojna alijansa rasporedila trupe u Ukrajinu.

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, reagovao je na izjave o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa na međunarodnoj konferenciji održanoj u ponedeljak u Parizu.

Peskov je rekao da je razgovor o mogućnosti slanja "određenih kontingenata" iz NATO-a u Ukrajinu "veoma važan novi element".

"To nije u interesu ovih zemalja i treba da imaju na umu", rekao je on.

"U tom slučaju (upućivanja trupa) trebalo bi da govorimo ne o verovatnoći, već o neizbežnosti (direktnog sukoba između NATO-a i Rusije).

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u ponedeljak da slanje zapadnih trupa na teren u Ukrajini ne bi trebalo da bude "isključeno" u budućnosti, pošto ruska vojna operacija prelazi u treću godinu, a Ukrajina pokušava da ubedi Zapad u kontinuiranu hitnost vojne pomoći, prenosi B92.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading