OPROŠTAJNE REČI KIDAJU DUŠU Preminuo dečak (2) nakon 14 meseci od kada je progutao igračku
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bolnički pregledi nisu uspeli da primete predmet koji je bio smešten u telu dvogodišnjeg Kazaria od februara 2022.

Svaki put kada je otišao na rendgenski snimak i fluoroskopiju, rezultati su bili negativni i lekari su ga poslali kući, čuo je sud u Velikoj Britaniji.

Dete iz Severnog Vulviča u Londonu, preminuo je u bolnici Grejt Ormond strit 27. aprila 2023. zbog krvarenja iz rupe u njegovom jednjaku.

Post na Kazarijovom GoFundMe-u glasi: „Duboko smo tužni što vas obaveštavamo da je naše voljeno dete Kazari; star 2 godine, preminuo je u četvrtak 27. aprila 2023. godine u 4:01 ujutru u ulici Grejt Ormand usled nepredviđenih okolnosti i teških komplikacija. (Pronađena rupa u njegovom jednjaku). Kazari je bio neverovatan, pametan, zabavan i pun ljubavi, dirnuo je srca mnogih i želimo da mu damo oproštaj koji zaslužuje. Razumemo da je ovo teško vreme za sve, ali ljubazno molimo za svaki iznos koji možete da date, bez obzira koliko mali, da nam pomognete da odamo počast njegovoj mami i starijem bratu, kao i široj porodici.“

Govoreći o slučaju, mrtvozornik Meri Hasel rekla je sudu: „Rečeno mi je da za takvu situaciju nedostaju nacionalne smernice. Cenim da postoji više razmatranja u planiranju istraga, kao što su rizici povezani sa CT skeniranjem i rizici povezani sa primenom opšte anestezije. Čini se da bi to pitanje imalo koristi od razmatranja na nacionalnom nivou.“

Izveštaj Meri Hasel je poslat Britanskoj asocijaciji pedijatrijskih hirurga, Kraljevskom koledžu za pedijatriju i zdravlje dece i Kraljevskom koledžu radiologa.

Kazarie ostavlja starijeg brata kao i svoje roditelje, prenosi britanski Metro.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading