Severni tok
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

- Sa jedne strane, pred nama je namerna sabotaža, a sa druge – nema više nikakvog pomaka. U ovom slučaju, situacija je toliko očigledna da može samo da se izrazi potpuno zaprepašćenje - rekao je Peskov.

On je dodao da je Rusija u početnim fazama istrage eksplozija na gasovodima „Severni tok“ tražila informacije od Danske, ali nije dobijala odgovor.

- Znate da smo u početnim fazama te istrage više puta kontaktirali Dance, tražili informacije o događaju. Međutim, odbili su nas, nismo mogli da učestvujemo u bilo kakvim istražnim radnjama. Ni sada ne možemo da dobijemo bilo kakve informacije - rekao je Peskov.

 

Severni tok

AP/Tanjug

 

 

Kako je dodao, očigledno je da su tokom istrage danske vlasti počele da se „okreću svojim saveznicima“.

- Uzimajući sve u obzir, različita curenja informacija, činjenice koje su isplivale tokom te istrage, očigledno je da je sve prilično jasno i da su tokom te istrage počeli da gledaju na svoje najbliže saveznike - zaključio je Peskov.

Kako je dodao, Rusija će pratiti istrage o diverzijama na gasovodima i koristiće svoje mogućnosti da dobije podatke o njima, ali je zaključio da je situacija trenutno paradoksalna.

Prethodno je saopšteno da je danska policija obustavila istragu eksplozija na gasovodima „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“, a vlasti te zemlje zaključile su da je došlo do namerne sabotaže na gasovodima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading