putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock/murathakanart

Ovu poruku je poslao poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Šikorski upozoravajući zapadne zemlje da bi Rusija vojni sukob u Ukrajini mogla da proširi i na druge zemlje.

Ako ruski predsednik Vladimir Putin i bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev upućuju pretnje, onda, on nažalost, mora da im veruje, rekao je liberalno-konzervativni političar u komentarima koje je prenela televizija TVN24 u nedelju.

Potrebno je pripremiti se za to da bi Rusija mogla da stavi na test bezbednosne garancije NATO-a, rekao je Šikorski. Poljska je članica odbrambene alijanse od 1999. godine.

Fico upozorio na "lažnu demonizaciju Putina"

Proruski premijer ukrajinskog suseda Slovačke Robert Fico, s druge strane, upozorio je na "lažnu demonizaciju" Putina u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Lider levičarske nacionalističke koalicije rekao je da je prethodna strategija Zapada u ratu u Ukrajini bila neuspešna. Rusija nije mogla da se baci na kolena, ni politički ni ekonomski, rekao je Fico, oštro kritikujući Evropsku uniju.

Fico je optužio blok da nije razvio pravi mirovni plan. "Jedini plan EU je da nastavi da podržava međusobno ubijanje Slovena“, rekao je Fico, pernosi nemačka agencija DPA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading