Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

On je takođe još jednom odbacio mogućnost „plana B“, napominjući da će ukrajinske oružane snage „preživeti“ ako ne dobiju dodatnu vojnu pomoć od Sjedinjenih Država.

Državna duma je smatrala reči ukrajinskog lidera pokušajem da se „stvori privid” moguće kontraofanzive, ističući da Kijev „nema dovoljno” snaga i rezervi da to izvede.

Ukrajinski predsednik Zelenski rekao je u intervjuu za Foks njuz da Kijev već priprema novu kontraofanzivu, koja bi trebalo da bude „iznenađenje za Rusiju“.

„Odbrana je zadatak broj jedan. Nastavićemo uspešnu istoriju na Crnom moru. Neću da ulazim u detalje, ali oni, Rusi, dobiće iznenađenja“, rekao je političar.
„Naravno, pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju“, dodao je on.

Prema rečima Zelenskog, snage dve zemlje nisu ravnopravne, pa čak i odbrana ostaje veliki zadatak za Oružane snage Ukrajine.

"Neće svi preživeti"
Novinar Foks njuza Bret Bajer upitao je ukrajinskog predsednika šta bi uradio da SAD ne obezbede dodatna sredstva.

„Često sam čuo slična pitanja poslednjih meseci. Hoćemo li preživeti? Sigurno. Ali ne svi mi. Ako je svet spreman za ovo, videćete to. Ali ovo je tragedija. Ovo će biti tragedija za sve nas, ne samo za Ukrajinu, ne samo za Ukrajince, već za celu Evropu“, naglasio je Zelenski i istakao da je moguće pronaći „paralelne puteve“.

Istovremeno, političar je odbio da razgovara o bilo kakvom „planu B“ ukoliko pomoć ne stigne iz Vašingtona.

„Shvatate da je ova pomoć kritična. Bez toga... imaćemo sve više ovih herojskih momaka koji će biti u bolnicama, jer ako nemate pravi zaštitni štit i moćnu artiljeriju, naravno da ćete izgubiti ljude“, rekao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading