andrej milović
Foto: Printscreen/YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

On je reagovao na prethodnu izjavu Kovača, gde je on, između ostalog, kazao da Milović ne može da se sakrije od krivičnog postupka.

„Nervoza raste jer su obećali Do Kvonu da neće biti izručen SAD. Sada nisu u poziciji da odlučuju i da ispune dato obećanje pa raste nervoza. O ulozi Kovača u slučaju Do Kvon detaljno sam govorio u SDT na saslušanju. Neki su prevarili Do Kvona. Obećali su mu da će, ako u spornom pismu poveže premijera Spajića i sebe, dobiti zaštitu, da neće biti izručen SAD, a možda ni Koreji. Sad su na muci i shvatamo zbog čega su usplahireni i čemu ovolika nervoza“, navodi se u saopštenju.

Milović je istakao da je, kako kaže, interesantna i informacija da Do Kvonovi digitalni novčanici na blokčejnu pokazuju da je milionska svota prebačena na druge digitalne novčanike.

Na koje, utvrdiće istraga, dodaje Milović.

On je poručio da kad je reč o žurbi da se Do Kvon izruči, „prava prvenstva država koje ga traže i pozivanju na zakone, i tu je situacija prilično jasna“.

“ ‘Ako izručenje istog lica traži više država zbog istog ili različitih krivičnih dela, prilikom odlučivanja o dozvoli izručenja uzeće se u obzir težina krivičnih dela, mesto izvršenja, redosled podnošenja zahteva, državljanstvo traženog lica, mogućnost daljeg izručenja drugoj državi, kao i druge okolnosti’, piše u Članu 26 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, s čim je Kovač upoznat, iako se pravi nemušt, jer je ključno pitanje ovde ko se plaši da Do Kvon ne propeva“, piše u saopštenju.

„I na kraju, Ministarstvo pravde ne može da da netačne podatke, pogotovu kada je sve išlo preko Ministarstva vanjskih poslova, ali i to razumem jer ko se topi za slamku se hvata“, zaključuje se.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading