CRNOGORSKI MINISTAR PRAVDE OBMANUO SUD! Marko Kovač potvrdio pisanje crnogorskih medija
Foto: Printscreen/Youtube

I bivši ministar pravde Marko Kovač potvrdio je pisanje "Borbe" kazavši da je Južna Koreja prva tražila da Do Kvon bude njima izručen!

„U odnosu na pitanja koja ste postavili, bez namere da na bilo koji način utičem na odluku suda u ovom predmetu, ali svestan značaja samog postupka, svih okolnosti koje ga okružuju, kao i činjenice da je postupak dominantno trajao u toku mog mandata, ukazujem da je Ministarstvo pravde Republike Koreje prvo dostavilo molbu za izručenje u postupku ekstradicije državljanina Republike Koreje Do Kvona“, rekao je Kovač Vijestima.

Kako je "Borba" jutros pisala ministar Milović je dostavio informaciju da je prvo SAD tražila izručenje. Međutim, u spisima predmeta postoji dokaz da je Južna Koreja nekoliko dana pre SAD dostavila zahtev za izručenje.

“Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dve koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore. Nije nam poznato da bilo gde u svetu Ministar pravde može podučavati sud kako se primenjuje Zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to slučaj kod nas u Crnoj Gori. Takođe, prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije proveravao tačnost činjenica koje mu je dostavio Ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaze da se radi o lažnim podacima. O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dve nezakonite odluke, kazali su branioci Do Kvona, advokati Goran Rodić i Marija Radulović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading