Vladimir Putin leti avionom
Foto: Printscreen/Kremlin.ru

Ruski predsednik Vladimir Putin u četvrtak je leteo strateškim bombarderom Tupoljev Tu-160M, izvestile su državne novinske agencije.

Tu-160M, modernizovana verzija bombardera iz doba Hladnog rata, ima dva unutrašnja odeljka za bombe, od kojih svaki može da primi do šest krstarećih projektila ili 12 nuklearnih projektila kratkog dometa.

„Zajedno posmatramo ovaj jedinstveni trenutak“, rekao je novinar Kremlja Pavel Zarubin na snimku poletanja objavljenom na svom Telegram kanalu, dodajući da je ruta leta „vojna tajna“.


Državni mediji javili su da je Putinovo vreme leta ukupno 30 minuta, dok je novinska agencija Interfaks citirala ruskog lidera koji je nakon sletanja rekao da je letelica imala „odličnu opremu“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinaru Zarubinu da je Putin odlučio da leti strateškim bombarderom tokom posete u sredu Kazanskom avio-savezu u Republici Tatarstan.

Putin je ranije leteo Tu-160 tokom vežbe van Moskve 2005. godine.

Modernizovani Tu-160M je izvršio svoj prvi probni let u januaru 2022. godine, mesec dana pre nego što su ruske snage napale Ukrajinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading