RAT U IZRAELU 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Na video-snimku, snimljenom prošle nedelje, koji se ovih dana pojavio i na društvenim mrežama, vidi se kako aktivisti pitaju Oglesa da li je svestan "genocida koji se trenutno dešava u Palestini" i da li je pozvao na prekid vatre. 

- Videla sam slike uništenih dečjih tela. Tu decu bombarduju mojim poreskim dolarima - rekla je kongresmenu jedna žena.

Onda je usledio njegov zapanjujući odgovor.

- Znate šta? Mislim da bismo ih sve trebalo pobiti, ako ćete se tako osećate bolje. Hamas i Palestinci napadaju Izrael već 20 godina. Vreme je da plate - rekao je Ogls.

Ova izjava američkog zvaničnika izazvala je talas negodovanja na društvenim mrežama, pa ga je tako jedan od korisnika ovih platformi, nazvao "saučesnikom u ubistvu i ubistvu dece" i pozvao na njegovu smenu.

- Draga Ameriko, kada vidiš morone poput Endija Oglsa, znaj da on ne predstavlja ono što osećaju svi iz Tenesija. Ovo je užasno i odvratno - tvitovao je jedan Amerikanac.

Drugi je rekao da zvaničnika "treba osuditi zbog toga što javno zagovara i podstiče genocid nad Palestincima".

Organizacija "Sejv d čildren" pre dva dana je objavila da su od početka eskalacije sukoba "izraelske snage ubijale i sakatile decu u pojasu Gaze neviđenom brzinom i obimom". Ubijeno je oko 12.400 dece, a još hiljade se vode kao nestale. Osim toga, 100 palestinskih mališana je ubijeno na Zapadnoj obali.

Organizacija je u januaru takođe  izvestila  da je u proseku oko desetoro dece dnevno gubilo jednu ili obe noge u palestinskoj enklavi od početka ofanzive Izraela. Mnoge od ovih amputacija su izvedene bez anestezije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading