Puna crvena linija na putu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako dvostruka bela linija očigledno nije ispunila svoj cilj, Španci su preko nje nacrtali crvenu liniju, nadajući se da će ona biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da im je zabranjeno preticanje. Ova mera ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Osim crvene linije, planira se postavljanje četiri edukativna radara ili digitalnih znakova duž puta. Oni će, pišu Španci, vozače informisati o njihovoj trenutnoj brzini i podsećati ih na maksimalno dozvoljenu brzinu, što dodatno doprinosi bezbednosti na putu. Ako crvena linija ne spreči vozače u činjenju saobraćajnog prekršaja, vlasti kao poslednju meru najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične tačke.

Ove inicijative dolaze kao odgovor na visoku stopu nesreća na ulici tokom protekle godine, kada je na njoj smrtno stradalo čak deset osoba. Takođe, ulica, otvorena 2014. godine s predviđenom dnevnom frekvencijom od 7.000 vozila, sada gotovo dvostruko premašuje taj broj. Naime, dnevno njom prođe gotovo 20.000 vozila, uključujući i veliki broj teretnjaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading