policija pjp
Foto: Printscreen/YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

S tim u vezi, može se postaviti pitanje i je li Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović krenuo u akciju razbijanja navodnog kriminalnog klana po šemi koju je sastavio bivši (ali i sam uhapšeni, pa pušten da se brani na slobodu) direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, a koju je u SDT doatavio bivši premijer i lider URE Dritan Abazović.

Po šemi, u koju je crnogorska "Borba" imala uvid Aleksandar Aco Mijajlović nalazi se na samom vrhu kriminalne piramide klana iz Granda, kojeg u šemi povezuje sa BEMAX-om, i to odmah ispod Ranka Ubovića.

Na spisku se takođe nalazi ime uhapšenog čelnika KK Mornar Đorđija Đoka Pavićevića kao i još jednog čelnika ovog košarkaškog tima iz Bara.

Interesantno je da se obojica povezuju sa jednom poznatom podgoričkom firmom u kojoj su zvučna dva imena kao njeni vlasnici, a koji kasnije vrše distribuciju nelegalnih cigareta na domaće tržište, region (BiH, Albaniju, Kosovo i Srbiju) te na samom kraju, u zemlje Evropske unije, piše u šemi u koju je "Borba" imala uvid.

(Alo/Borba)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading