Rat u Izraelu
Foto: AP/Adel Hana (STF)

Na snimku objavljenom na mreži Iks (Tviter) vide se medicinski radnici kako evakuišu pacijente uz svetlost baterijskih lampi i opisuju štetu na objektima bolnice.

Direktor SZO Tedros Gebrejesus saopštio je prethodno da je toj agenciji UN dozvoljeno da uđe u bolnicu Naser, dva dana nakon što joj je bio odbijen zahtev za ulazak u taj medicinski kompleks.

Naveo je da je pomognuto lečenje 14 kritičnih pacijenata, od kojih je dvojici bio potreban respirator.

"I dalje su u bolnici Naser 180 pacijenata i 15 doktora i medicinskih sestara. Bolnica se i dalje suočava sa akutnim nedostatkom hrane, osnovne medicinske opreme i kiseonika. Isključena je voda, nema struje, osim rezervnog agregata koji napaja aparate za održavanje života", istakao je Gebrejesus u objavi na mreži X.

 

 

Kan Junis je grad na jugu Pojasa Gaze, gde je utočište našlo više od milion Palestinaca koji su pobegli iz drugih delova Gaze zbog sukoba izraelskih snaga i palestinske militantne grupe Hamas.

Izrael, međutim, najavljuje ofanzivu i na Kan Junis, a humanitarne organizacije i brojni svetski zvaničnici upozorili su da bi to značilo novu humanitarnu katastrofu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading